Stockholm, Sweden.Select language


Restauranger i Stockholm

Stockholm erbjuder ett stort antal restauranger. Priset för en huvudrätt ligger ofta på 150-300 kronor. Det är vanligt att restaurangerna har luncherbjudanden mellan 11-14. Ett vanligt pris för ett luncherbjudande är 85 kronor. Vill man ha någon annan måltidsdryck än vatten så får man oftast betala extra. På hamburgerrestauranger och pizzerior börjar priserna ofta på ca 70 kronor. Även dessa har ibland luncherbjudanden. Många restauranger i Stockholm saknar menyer på andra språk än svenska men oftast talar personalen engelska.

Marions Gastro Diner
Restarang med amerikanskt tema. Hamburgare, BBQ Chicken wings, Club Sandwich, grillad biff, milkshakes m.m. 16 bowlingbanor.
Adress: Kungsgatan 37 T-bana: Hötorget
Www: www.marionsgastro.se

Marions Gastro diner, Bowling and american cusines
Foto: Marions Gastro diner. Bowling and restaurang.

Restaurang Himlen
Restaurang Himlen återfinns i vad som ofta kallas Skatteskrapan av att Skatteverket en gång i tiden höll till i denna byggnad. Numera utgörs byggnaden av studenthem, restauranger och butiker. Längst upp i byggnaden finns Restaurang Himlens restaurang och ovanpå den Himlens Sky bar med en utomordentlig utsikt över Stockholm. Huvudrätt kostar ca 300-400 kronor i restaurangen och från ca 200 kronor i Sky baren.
Adress: Götgatan 78 T-bana: Medborgarplatsen/Skanstull
Www: www.restauranghimlen.se

Restaurang Himlen med Södermalms bästa utsikt
Foto: Restaurang Himlen. Södermalms bästa utsikt från 25 våningen av Skrapan.

Pong Imperiet
Pong Imperiet serverar asiatisk mat och har även mycket inbjudande lunchbuffé med thaimat och sushi. Buffén är även öppen lördag och söndag men då till ett högre pris. Imperiet är annars ett populärt ställe att gå ut och festa på så kanske inte det lugnaste stället att äta mat sent på en fredag eller lördag kväll.
Adress: Götgatan 78 T-bana: Medborgarplatsen/Skanstull
Www: www.restaurangimperiet.se

Jensens Böfhus
Restaurang med fokus på kött och med en målsättning att kunna servera goda kötträtter till ett relativt lågt pris. Lunch exklusive dryck startar på 49 kronor och och á la carte startar på 89 kronor. Man får vara beredd på att lägga på lite för att få lite mer att välja på från menyn.
Adress: Vasagatan 24 T-bana: T-centralen
Www: www.jensens.se

Max
Foto: Jensens Böfhus

Kvarnen
Populärt lunch- och uteställe med mycket svenska rätter såsom pytt i panna, renskav, köttbullar, lax och Wallenbergare på menyn. Sommartid har Kvarnen lunchservering utomhus på Medborgarplatsen och restaurangen på Tjärhovsgatan är då stängd dagtid. Stort utbud av snapps och hösten 2013 öppnade även Kvarnen upp en tjeckisk ölhall.
Adress: Tjärhovsgatan 4 T-bana: Medborgarplatsen
Www: www.kvarnen.com

TGI Fridays
Den populära kedjan TGI Fridays har två restauranger i Stockholm. TGI Fridays serverar amerikansk mat som hamburgare, biffar och annat. Detta är också ett trevligt ställe om man vill dricka öl.
Adress: Hamngatan 19 T-bana: Kungsträdgården
Adress: Birger Jarlsgatan 16 T-bana: Östermalmstorg
Www: www.fridays.se

Vapiano
Foto: TGI Fridays

Vapiano
Kedja som erbjuder Pizza och pasta. Fem restauranger i Stockholm.
Adress: Kungsbron 15 T-bana: T-centralen
Adress: Munkbrogatan 8 T-bana: Gamla Stan
Www: www.vapiano.se

Pizza Hut
Den välkända amerikanska Pizzakedjan som åtminstone de flesta St Petersburgsbor är bekanta med.
Adress: Klarabergsgtan 56 T-bana: T-centralen
Adress: Götgatan 54-56 T-bana: Medborgarplatsen
Www: www.pizzahut.seSnabbmatställen

Snabbmat är mycket populärt i Sverige. Det är både snabbt, billigt och relativt gott. Däremot sällan speciellt nyttigt. Snabbmatställen saknar i regel rättigheter att servera alkohol. Nedan presenteras endast några av de större kedjorna, utöver dessa finns det gott om pizzerior och kebab ställen i Stockholm.

Max
Många svenskar anser att hamburgerrestaurangen Max har de allra godaste hamburgarna och det är inte utan anledning. Max serverar saftiga hamburgare med mycket sås. Kedjan grundades i norra Sverige men numera finns restauranger i hela Sverige och även i Norge och Danmark.
Adress: Vasagatan 7 T-bana: T-centralen
Www: www.max.se

Max
Foto: Max hamburgerrestaurang

Sibylla
Sibylla som lanserade den berömda Sibyllakorven 1932 är idag ett populärt inslag i den svenska snabbmatskulturen. Sibylla finns över hela Sverige och serverar enligt många de godaste hamburgarna. Sibylla erbjuder även varmkorv med bröd, köttbullar med mos och kebabtallrik. I Stockholm finns ett flertal gatukök.
Adress: St Eriksplan 37 T-bana: St Eriksplan
Www: www.sibylla.se

Mc Donalds
Mc Donalds är kanske det främsta beviset på att svenskar gillar snabbmat och då gärna hamburgare. Mc Donalds finns på flera adresser i Stockholm.
Adress: Vasagatan 24 T-bana: T-centralen
Www: www.mcdonalds.se

Burger King
Även detta en populär amerikansk hamburgerkedja. Burger King finns på flera adresser i Stockholm men är inte lika spridd som Mc Donalds.
Adress: Sergelstorg 1 T-bana: T-centralen
Www: www.burgerking.se

Subway
Det rätta stället för den som gillar stora mackor med mycket fyllning. Subway finns på flera ställen i Stockholm.
Adress: Kungsgatan 61 T-bana: T-centralen
Adress: Sveavägen 33 T-bana: Hötorget
Www: www.subway.se

Kentucky Fried Chicken
Foto: KFC - Kentucky Fried Chicken, öppnar snart i Stockholm

KFC - Kentucky Fried Chicken
KFC är äntligen på väg att öppna i Stockholm. Det är företaget Nordic Service Partners som även driver Burger King i Sverige som har bestämt sig att öppna KFC i Sverige. Inget datum eller någon adress för öppnandet är klart ännu. Troligtvis kommer öppnandet att ske i höst till Leif Mannerströms stora förtret. Adressuppgifter kommer upp här då första restaurangen öppnar.

STOCKHOLM TRAVEL BOOK - SWEDEN
Copyright © 2014, D.Alin
www.stockholmtravelbook.comWEBBTIPS
City map for download
Public transport (SL)
Metro map
Public transport map
Google Translate
XE Currency calculator
Fring (cheap calls)
Skype
Fler bra länkar finns under rubriken länkar i menyn