Stockholm, Sweden.Select language


Allmänt om Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och den största staden i Sverige. Likt St Petersburg och Venedig så finns det gott om vatten i Staden och många broar. Invånarantalet i Stockholm är ca 800 000 men om man räknar in närliggande städer som t.ex. Solna och Sundbyberg som faktiskt ligger inom samma tunnelbaneområde så är invånarantalet lite över en miljon.

Stockholm är känt för att bland annat stå värd för Nobelfesten och för Vasa museet. Under 2013 stod Stockholm också värd för hockey VM tillsammans med Helsingfors. Finalerna gick detta år i Stockholm efter att ha gått i Helsingfors året innan då också Stockholm och Helsingfors gemensamt anordnade hockey VM. Det största sportevenemanget som Stockholm haft är dock Sommar OS 1912.

Drottninggatan i Stockholm
Foto: Stockholm slott

Bland sevärdheterna finns Kungliga slottet, Vasa museet och Gamla stan. samt det nyligen öppnade Abba museet. För de yngre finns Skansen, Gröna Lund och Juni Backen, alla på bekvämt gångavstånd från varandra.

Stockholm är också en populär shoppingstad. Bland annat NK, Gallerian och Drottninggatan är populära shoppingställen för stadens turister.

Drottninggatan i Stockholm
Foto: Drottninggatan
STOCKHOLM TRAVEL BOOK - SWEDEN
Copyright © 2014, D.Alin
www.stockholmtravelbook.comWEBBTIPS
City map for download
Public transport (SL)
Metro map
Public transport map
Google Translate
XE Currency calculator
Fring (cheap calls)
Skype
Fler bra länkar finns under rubriken länkar i menyn