Stockholm, Sweden.Select language


Shopping i Stockholm

Shopping är ett populärt nöje bland många av de turister som besöker Stockholm. Som Sveriges huvudstad och största stad så erbjuder Stockholm en hel del i shoppingväg. Här presenteras en del av butikerna och köpcentrumen i Stockholm.

Många av butikerna är kedjor som ofta finns på flera ställen i Stockholm. I första hand har adresser till mera centrala butiker tagits med här. För fler adresser samt öppettider se respektive butiks webbsida.

Gallerian
Gallerian ligger mitt i Stockholm och här finns många av de populäraste butikskedjorna i Sverige som HM, Clas Ohlsson, BR, Dressman, Media Markt, JC, Lindex och många flera. Här finns också caféer och restauranger.
Adress: Hamngatan 37, T-bana: Kungsträdgården Www: www.gallerian.se

Gallerian
Foto: Gallerian

NK - Nordiska kompaniet
NK – Nordiska kompaniet är ett stort köpcentrum mitt i Stockholm som säljer både herr och damkläder, barnkläder, hem och inredningsprylar, kosmetik, böcker med mera. Här finns märken som Gant, Hugo Boss och Polo Ralph Lauren för männen och DKNY, Filippa K och Karen Millen för damerna. NK's bokhandel tillhör de bättre i Stockholm och har också många böcker på engelska.
Adress: Hamngatan 18-20, T-bana: Kungsträdgården Www: www.nk.se

NK
Foto: NK - Nordiska kompaniet

Mood Stockholm
Stort köpcentrum mitt inne i centrum av Stockholm. Flera kända butiker finns i köpcentrumet.
Adress: Regeringsgatan 48, T-bana: Östermalmstorg/Hötorget
Www: www.moodstockholm.se

SKHLM
Ett av många större köpcentrum som ligger en bit utanför centrum. 100 000 kvadratmeter med butiker som Axelssons, HM, Hobbex, Lindex, MQ och många fler. Food court med restaranger som Mc Donalds, Burger King och Sawadee. SKHLM är smidigt att besöka för den som samtidigt planerar att åka ut till Ikea Kungens kurva då det ligger förhållandevis nära och då det går anslutningsbussar till Ikea i närheten av köpcentrumet.
Adress: Skärholmen, mittemot tunnelbanan T-bana: Skärholmen
Www: www.skhlm.se

Åhlens city
Åhléns City är för Stockholm lite av vad Stockman är för städer som Helsingfors, Riga och Tallinn. Åhléns City rymmer sex våningar med kläder från flera kända märken, böcker, hushållsprylar med mera. Åhléns finns på flera ställen i Stockholm och i de flesta andra städer i Sverige men ingen av de andra butikerna är lika stort som just Åhléns City.
Adress: Klarabergsgatan 50 T-bana: T-centralen
Www: www.ahlens.se

Åhlens
Foto: Åhlens

H&M
H&M är Sveriges största och mest känd klädkedja med närmare 3000 butiker på 48 marknader. H&M har kläder för alla, kvinnor män, barn och ungdom. De säljer också kosmetik, accessoarer, skor m.m. Affärsidén är att erbjuda både mode och kvalité till ett lågt pris. Oftast lyckas de bättre med det första än det andra. H&M har flera butiker i Stockholm.
Adress: Drottninggatan 56 T-bana: T-centralen/Hötorget
Www: www.hm.se

H&M
Foto: H&M

Dressman
Modebutik för män som satsar på att hålla en låg prisnivå. Här finns skjortor, tröjor, jeans, byxor, jackor och underkläder. Dressman har flera butiker i Stockholm. Dressman har några butiker som inrikar sig på kläder i större storlekar som kallas Dressman XL.
Adress: Drottninggatan 30 Tunnelbana: T-centralen/Hötorget
Adress Dressman XL: Vasagatan 24 T-bana: T-centralen
Www: www.dressman.se

Dressman
Foto: Dressman

Stadium
Kedja som säljer sportkläder, skor och sportprylar. Här finns kända märken såsom Reebok, Nike, Adidas, The North Face och svenska märket Peak Performance.
Adress: Drottninggatan 53 Tunnelbana: T-centralen/Hötorget
Adress: Norrlandsgatan 29 Tunnelbana: T-centralen/Kungsträdgården
Www: www.stadium.se

Ikea
Ikea har två butiker i Stockholm. Kungens kurva och Barkarby. Ikea Kungens Kurva är den största av butikerna. Det finns också gott om butiker runtomkring Ikea. Kollektivt tar man sig till Ikea Kungens kurva med tunnelbanans röda linje till Skärholmen och därifrån med buss. Till Ikea Barkarby tar man med pendeltåg till Barkarby och därifrån med buss.
Adress Kungens kurva: Modulvägen 1, T-bana: Skärholmen och sedan buss 173/707/710/740/737
Adress Barkarby: Folkungavägen 50, Pendeltågstation: Barkarby, därefter buss 567
Www: www.ikea.se

Clas Ohlsson
Clas Ohlsson – Här finns det mesta man behöver för hemmet. Allt från bakformar till borrmaskiner, mp3 spelare och ficklampor. Clas Ohlsson är en av de mest populära butikerna bland män i Sverige även om butiken riktar sig till såväl män som kvinnor. Clas Ohlsson finns på flera adresser i Stockholm. De mest centrala ligger på Drottninggatan 56 samt i Gallerian.
Adress: Drottninggatan 53 T-bana: T-centralen/Hötorget
Www: www.ohlsson.se

Teknikmagasinet
För den som gillar teknik så har Teknikmagasin ett stort utbud av både nyttiga och onyttiga prylar. Här finns mobiltelefoner, mp3 spelare, alkotestare, datortillbehör och mycket annat.
Adress: Klarabergsgatan 31/35 T-bana: T-centralen
Adress: Sergelgatan 13 T-bana: T-centralen/Hötorget
Www: www.teknikmagasinet.se

Buttericks
Festspecialisten med skämtartiklar, maskeradprylar och annat skoj.
Adress: Drottninggatan 57 T-bana: T-centralen/Hötorget
Www: www.buttericks.se

Buttericks
Foto: Buttericks

Elgiganten
Elgiganten – Den främsta elektronikkedjan i Sverige, säljer allt från brödrostar till Tv-apparater, musiksystem och mobiltelefoner. Prisnivån är ungefär densamma som i Ryssland och Baltikum. Vissa varor kan ibland vara ganska mycket billigare än i Ryssland och Baltikum medan andra kan vara ganska mycket dyrare.
Adress Kungsgatan 12-14 T-bana: Hötorget Www: www.elgiganten.se

Systembolaget
Det statligt ägda Systembolaget är den enda butikskedjan i Sverige som får sälja alkohol starkare än 3,5 procent i Sverige. De flesta svenskar är positiva till det stora utbudet av olika drycker som Systembolaget erbjuder. Däremot är många mindre positiva till att inte kunna köpa alkohol i vanliga matbutiker samt de höga priserna på alkohol. Prisexempel 1 liter vodka 350 kronor, en flaska vin från ca 50 kronor, en flaska öl ca 15 kronor.
Adress: Klarabergsgatan 62 T-bana: T-centralen Www: www.systembolaget.se

Hötorgshallen
I Stockholms mest centrala och främsta saluhall finner man ost, fisk, te, chocklad och mycket annat gott.
Adress: Hötorget T-bana: Hötorget Www: www.hotorgshallen.se

Interbok
Interbok är en rysk bokhandel i Stockholm. Detta är enda butiken som säljer ryska böcker i Stockholm.
Adress: Hantverkargatan 32 T-bana: Rådhuset Www: www.interbok.se
STOCKHOLM TRAVEL BOOK - SWEDEN
Copyright © 2014, D.Alin
www.stockholmtravelbook.comWEBBTIPS
City map for download
Public transport (SL)
Metro map
Public transport map
Google Translate
XE Currency calculator
Fring (cheap calls)
Skype
Fler bra länkar finns under rubriken länkar i menyn